Maandag 20 februari 2017 : Swartbergpass.

Nadat ik gisteren meer dan vier uur heb gevlogen , was het vandaag tijd voor een rustdag met toeristische activiteiten. Wat al sinds vorig jaar op m’n TO Do lijstje stond, was de Swartberg Pass over rijden. De 27 kilometer lange Swartberg Pass is een van de mooiste bergpassen ter wereld! Deze grindweg leidt je via steile haarspeldbochten naar de top op een hoogte van 1.583 meter. Niet alleen vanaf het hoogste punt is het zicht adembenemend, maar ook de weg er naartoe is geweldig. Na elke bocht verbaas je je over de schoonheid van het landschap.

DSC08089.JPG

Zwartbergpas.

Na het ontbijt heeft  Pete mij vlug naar de luchthaven van George gebracht waar ik een huurauto had gereserveerd. Nadat ik bij Pete m’n bagage had ingeladen ben ik richting Oudtshoorn gereden. Voor de toegang naar de Cango Caves moet je dan linksaf de baan naar de Swartbergpass nemen. Het eerste deel is nog geasfalteerd, maar dan gaat de baan over in een grindweg die bij momenten steil oploopt.  In principe heb je een 4×4 nodig om de pas over te rijden, maar met m’n wagentje hing het ook, weliswaar met een slakkengangetje.  Onderweg uiteraard enkele malen gestopt om de nodige foto’s te nemen.

DSC08101.JPG

DSC08112.JPG

DSC08125.JPG

DSC08135.JPG

 

Eens over de top begint de afdaling richting Prince Albert.  Erg leuk om te doen en de vergezichten zijn werkelijk adembenemend mooi.

In Prince Albert heb ik dan een lunch genomen en de lokale  middenstand wat gesponsord.  Voor de terugweg naar Wilderness ben ik rondgereden via de R407 richting Klaarstroom en De Rust. Dit stuk weg tussen beide dorpjes slingert door de indrukwekkende Meiringspoort met gigantische bergflanken.  Wegens tijdgebrek heb ik wel de verschillende bezienswaardigheden van Oudtshoorn, zoals de Cango Caves, de struisvogel boerderijen en het wildpark niet kunnen bezoeken.  Hopelijk lukt dit bij een volgende editie.

Terug in Wilderness heb ik mij ingecheckt in het Fairy know hotel. Voor morgen is er in de voormiddag  immers een mooi venster voorspeld om te starten vanaf de map. 

DSC08150.JPG

Zwembad Fairy Know.

DSC08154.JPG

 

 

Advertentie